Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ακριβότερες οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

 

Αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονταί 25

Ακριβότερες οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης
Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τις 19 Ιανουαρίου στην έκδοση και ισχύ πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης με το Π.Δ. 51/2013, που εναρμονίζει τη σχετική νομοθεσία της χώρας μας με αντίστοιχη Κοινοτική Οδηγία.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γίνονται αυστηρότερες και ακριβότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες με τη δημιουργία νέων και μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης.
Επιπλέον, αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα θεωρίας, ενώ θεσπίζεται η ανανέωση του διπλώματος κάθε 15 χρόνια. Παράλληλα, οι υποψήφιοι δικυκλιστές που θα εξετάζονται για δίπλωμα υποχρεώνονται να φορούν ειδικό ρουχισμό προστασίας (ειδική φόρμα, επιγονατίδες κ.λ.π.).
Για τα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά πενταετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.
Οι παλιές άδειες καθώς και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχός τους να συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών είτε μέχρι το 2033.
Οι κάτοχοι των διπλωμάτων που λήγουν είτε στη 15ετία είτε μετά το 65ο έτος της ηλικίας του κατόχου θα πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις και εάν εντοπίζεται πρόβλημα θα παραπέμπονται σε δευτεροβάθμιες επιτροπές. Ωστόσο, δεν θα υποβάλλονται ξανά σε θεωρητικές ή πρακτικές εξετάσεις.
Copyright © 2012 News.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου