Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Υποχρεωτικές μεταθέσεις για δασκάλους και καθηγητές

Λίστες με καταλόγους που θα περιλαμβάνουν υπεράριθμουςεκπαιδευτικούς ανά ειδικότητα και ανά περιοχή ετοιμάζει το υπουργείο και με βάση αυτή τη λίστα θα γίνονται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις με τις οποίες θα καλύπτονται τα κενά που προκύπτουν από το πάγωμα των προσλήψεων στοΔημόσιο.

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση. Επί της ουσίας προβλέπει υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών εκείνων που δεν συμπληρώνουν το 745% του απαιτούμενου ωραρίου τους.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα θεωρούνται υπεράριθμοι και θα κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που θα συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Έθνος” το διάταγμα αφορά στους εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν εξ ολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις που αφορούν στην οικία περιοχή.

Το νέο διάταγμα πάντως μετά και την αύξηση του ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τους καθηγητές και λιγότερο τους δασκάλους.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου