Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Προβολή ταινίας "Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ" στους Δελφούς


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 20:00,  θα γίνει η πρώτη προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ, σε επιστημονική εποπτεία, σχόλια και εισαγωγή της Πρυτάνεως Ελένης Αρβελέρ,  Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Η ταινία είναι παραγωγή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΕΤΟΥΣ ΚΑΒΑΦΗ, σε σκηνοθεσία Πάνου Κυπαρίσση και Φάνη Δούσκου και με χορηγό το Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια.
Χορηγοί επικοινωνίας : MEGA, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα τον Βυζαντινό Καβάφη. Συντονίζει η Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ και συμμετέχουν οι  Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ, Διευθυντής  του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Χριστίνα Αγγελίδη, βυζαντινολόγος και Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Διευθυντής Ιδρύματος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

Η ταινία Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ  φωτίζει μία λιγότερο γνωστή αλλά εξαιρετικά σημαντική ενότητα του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή, που αναφέρεται «στον ένδοξόν μας βυζαντινισμό», όπως γράφει ο ίδιος.
Έντεκα άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης διαβάζουν έντεκα ποιήματα από τα «βυζαντινά» του Καβάφη.
Οι λήψεις έχουν γίνει κατά κύριο λόγο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και σε σημαντικά βυζαντινά μνημεία στην Αθήνα (Γοργοεπήκοος, Καπνικαρέα, Μονή Καισαριανής, Άγιοι Απόστολοι Σολάκη κλπ). Έχουν γίνει επίσης γυρίσματα στη Μονή Οσίου Λουκά, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Δελφών και Άμφισσας κ.α.
 
Ελεύθερη είσοδος με Δελτία Προτεραιότητας
 Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τηλ. 22650 82731
Πηγή http://amfissapress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου