Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ομάδα Εργασίας (Workshop)


Ομάδα Εργασίας (Workshop) με θέμα:

«Κατανοώντας την εμπειρία του stress στην καθημερινότητα του σχολείου. Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής του άγχους »

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 – ώρα 14.30 έως 16.30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας

Ασκώντας ένα υψηλών απαιτήσεων επάγγελμα, ο εκπαιδευτικός συχνά βιώνει έντονο άγχος και ανασφάλεια, στοιχεία που τον οδηγούν σε αρνητικές σκέψεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση και ενίοτε προβληματική αλληλεπίδραση με τους μαθητές του.

Το άγχος είναι συναίσθημα θετικό, χρήσιμο και παραγωγικό, όταν είναι μέτριας έντασης και διάρκειας και αποτελεί ανταπόκριση σε μια κατάσταση όπου απαιτείται να ενεργοποιηθούμε. Όμως, συχνά, το άγχος γίνεται αντιπαραγωγικό όταν είναι μεγάλης έντασης, διάχυτο, και δεν αποτελεί ανταπόκριση σε συγκεκριμένες και επικίνδυνες δυσκολίες. Κατά συνέπεια, η επαγγελματική εξουθένωση (burn out) θεωρείται ως μια μορφή παρατεταμένου επαγγελματικού stress, ως ψυχολογικό σύνδρομο, το οποίο ο εκπαιδευτικός μπορεί να βιώσει ως απάντηση στα διαρκή στρεσογόνα ερεθίσματα.

Στην ομάδα εργασίας, θα έχουμε τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε στις αιτίες εκείνες που μας επιφέρουν stress, στο να μιλήσουμε τόσο επιστημονικά, όσο και βιωματικά, για τις εμπειρίες άγχους που συχνά μας διακατέχουν στην καθημερινότητα του σχολείου, καθώς και να εξετάσουμε πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισής του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου