Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Έκπτωση ως και 40% για συναλλαγές με πιστωτική ή κάρτα αποδείξεων

- Οι αποδείξεις από επαγγελματίες θα δηλώνονται στη δήλωση για επιστροφή φόρου
- Το νέο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί από 1/1/2014
- Δείτε που και ποιους πρέπει να πληρώνετε με κάρτα για να εξασφαλίσετε την έκπτωση



Η λύση βρέθηκε και είναι η οριστική σε ό,τι αφορά στις αποδείξεις και την επιστροφή φόρου. Το νέο σύστημα βάζει στο παιχνίδι τη λεγόμενη φοροκάρτα ή κάρτα αποδείξεων που ως τώρα ελάχιστοι έσπευσαν να προμηθευτούν, αλλά και τις πιστωτικές κάρτες.

Μόνο οι συναλλαγές με το λεγόμενο πλαστικό χρήμα θα εξασφαλίζουν την επιστροφή φόρου και για αρχή μόνο από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και για συγκεκριμένες δαπάνες.
Για αρχή λοιπόν και από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι πολίτες που θα έχουν συναλλαγές με δικηγόρους, ιατρούς, κλινικές και νοσοκομεία θα πρέπει να πληρώνουν είτε με πιστωτική και χρεωστική κάρτα είτε χρησιμοποιώντας την κάρτα αποδείξεων.
Στη συνέχεια τα ποσά αυτά θα συμπληρώνονται στην φορολογική δήλωση σε ειδική φόρμα που θα υπάρχει από του χρόνου.
Οι πολίτες θα έχουν έκπτωση 30% ως 40% πολύ περισσότερο δηλαδή από τον ΦΠΑ που γλιτώνουν όταν δεν παίρνουν απόδειξη από τους επαγγελματίες.
Για παράδειγμα δηλαδή για ένα πολίτη με ιατρικές δαπάνες 1.500 ευρώ ενώ έως σήμερα η έκπτωση είναι 100 ως 150 ευρώ ενώ με το νέο σύστημα η έκπτωση θα είναι έως και 600 ευρώ!


Επέκταση του μέτρου και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να επεκταθεί το μέτρο και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως στα τεχνικά επαγγέλματα (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ) έτσι ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους πολίτες να παίρνουν περισσότερες αποδείξεις.
Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι μέχρι την αρχή του χρόνου το σύστημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Έως τότε θα δοθεί χρόνος στους επαγγελματίες να προμηθευτούν μηχανήματα για τις κάρτες.

newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου