Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμος Δελφών και η Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. διοργανώνουν το 7ο Φεστιβάλ αλεξιπτώτου πλαγιάς το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.



Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα εγκαινιαστεί επίσημα και με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο η νέα μεγάλη απογείωση που κατόρθωσε να δημιουργήσει ο Δήμος Δελφών,
4 χλμ πάνω από την Αγ. Ευθυμία, στην θέση «ΑΓΚΑΘΙΑΣ». Με την απογείωση αυτή συμπληρώνεται συνολικός αριθμός έξι απογειώσεων στο Δήμο μας (οι υπόλοιπες είναι: Άμφισσα, Ιτέα, Δεσφίνα, Δελφοί και Βουνιχώρα-Μαλανδρίνο). Έτσι έχουν τεθεί τα θεμέλια για διοργάνωση αγώνων ανεμοπτερισμού Πανελλήνιας και Διεθνούς εμβελείας.
Οι πτήσεις θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή 12 κ΄13/10/2013 και αν και μέσα Φθινοπώρου, αναμένουμε να υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή αθλητών.
Οι πιλότοι θα πετάξουν κυρίως πάνω από την Γκιώνα αλλά και τον Παρνασσό και θα βραβευτούν οι τρεις καλύτεροι ανά κατηγορία αλεξιπτώτου, που θα καταφέρουν να διανύσουν την μεγαλύτερη απόσταση.
Ο καιρός αναμένεται να είναι όχι μόνο ηλιόλουστος αλλά και πολύ ζεστός και θα επιτρέψει στους επισκέπτες να χαρούν με τον ιδανικότερο τρόπο τις εναέριες αλλά και επίγειες ομορφιές της περιοχής μας.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://afostel.blogspot.gr/
Θα σας δούμε από ψηλά.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Δημ. Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Oι προσπάθειες ανάπτυξης εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων στο Δήμο μας όπως ορειβασία – αναρρίχηση – ανεμοπτερισμός - ιστιοπλοΐα, παράλληλα και συμπληρωματικά με την ενίσχυση των κλασσικών μορφών τουρισμού, εντάσσεται στο μακροχρόνιο σχεδιασμό μας ο οποίος βρίσκεται ήδη στην τελευταία του φάση. Η νέα πίστα του Δήμου μας στην θέση: «ΑΓΚΑΘΙΑΣ» της Αγίας Ευθυμίας είναι ήδη έτοιμη με την καθοριστική συνεργασία της Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. και της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Ευθυμίας και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων αρχών (Δασαρχείο κλπ).
Στόχος όλων μας είναι με επιμονή και συνεχή προσπάθεια ο Δήμος Δελφών να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε Εθνικό και Διεθνές Κέντρο Ανεμοπτερισμού, Ορειβασίας – Αναρρίχησης, Ιστιοπλοΐας-Κολύμβησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους τους επισκέπτες μας και τους περιμένουμε στην περιοχή μας κάθε εποχή του χρόνου».
Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου