Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Περιορισμοί στη χρήση τζακιών μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις

Διευκρινίσεις για το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που μεταξύ άλλων αφορά και την πρόβλεψη για τον περιορισμό της χρήσης των τζακιών έδωσε
το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, αναφέροντας ότι αφορά περίπτωση έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης επεισοδίων αιθαλομίχλης.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του, η πρόβλεψη για τον περιορισμό της χρήσης των τζακιών και η σύσταση για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης, αφορά ακραίες περιπτώσεις εμφάνισης ιδιαίτερων υψηλών συγκεντρώσεων (με βάση την περυσινή εμπειρία 1-2 φορές) και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα προληπτικά μέτρα.

Σύμφωνα επίσης με το υπουργείο προβλέπεται και πρωτίστως θα εφαρμόζεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, η διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, με εξαίρεση τα κτήρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας. 

Η αποτύπωση του συγκεκριμένου μέτρου έχει προληπτικό χαρακτήρα 

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα των πολιτών και η αποτύπωση του συγκεκριμένου μέτρου έχει προληπτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αφορά στην εφαρμογή αστυνομικών μέτρων», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου