Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Επιδότηση σε επιχειρήσεις για προσλήψεις ανέργων δικαιούχων voucher



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κάνει γνωστή την πρωτοβουλία του να θεσπίσει πρόγραμμα επιδότησης σε επιχειρήσεις που θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ στην περίπτωση που θα προβούν σε προσλήψεις εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας των νέων που ολοκλήρωσαν την 5μηνη πρακτική άσκηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών».

Ειδικότερα, η επιχορήγηση θα παρέχεται για διάστημα 6 μηνών και θα ανέρχεται σε 15 €/ημέρα για την πρόσληψη νέων έως 25 ετών και σε 18 € / ημέρα για την πρόσληψη νέων άνω των 25 ετών.

Οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις επιχορήγησης της πρόσληψης νέων από επιχειρήσεις θα εξειδικευθούν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκπονείται. Με την επιχορήγηση αυτή, το Υπουργείο ενθαρρύνει τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε εργασία, υποστηρίζοντας τη δημιουργία σταθερής απασχόλησης για τους νέους και ενισχύοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Υπουργείου να στηρίξει την απασχόληση των νέων με ένα εκτεταμένο Σχέδιο Δράσης για τους Νέους που με εξειδικευμένες παρεμβάσεις παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης και άσκησης επιχειρηματικότητας. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα ακολουθήσει, δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου