Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ο κάδος της κρίσης!!!

Παρά τη βαθιά κρίση που οδηγεί χιλιάδες Ελληνες σε συνθήκες διατροφικής ανασφάλειας,
ακόμη και πείνας, η σπατάλη τροφίμων συνεχίζει να είναι μια πραγματικότητα για πολλά νοικοκυριά.

Το 37% των Ελλήνων σπαταλά φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα (από αυτούς το 10% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα ή καθημερινά). Στον κάδο των σκουπιδιών καταλήγουν μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψωμί, ζυμαρικά και τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν. Πρωταθλητές στη σπατάλη αναδεικνύονται οι νεότεροι 18-34 ετών, ενώ οι ηλικίες άνω των 55 πετούν ελάχιστα τρόφιμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου