Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο...

Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής πρώτα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα
και μέχρι το βράδυ στην υπόλοιπη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και νοτιάδες μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική Ελλάδα.
Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4-6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ΒΑ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν Β-ΒΑ 4-6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7-8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν Δ-ΝΔ 3-5 και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν Β-ΒΑ 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου