Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Καιρός: Τι μας έρχεται από αύριο και που θα "χτυπήσει"


Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με δυνατές βροχές, θυελλώδεις ανέμους αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις οι οποίες... δεν θα κατέβουν πολύ χαμηλά αυτή τη φορά.

Το χαμηλό βαρομετρικό που θα μας επηρεάσει αύριο, αυτή την ώρα βρίσκεται στην βόρεια Ιταλία και μέσα στην ημέρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα νότιο-ανατολικά και κατα μήκος της Ιταλίας θα φτάσει στην Αδριατική και ανοιχτά του Ιονίου. Εν συνεχεία θα εισέλθει στον Ελλαδικό χώρο περίπου αύριο (Τρίτη) τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσει η αυριανή ημέρα με βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά πολύ γρήγορα (εως και το τέλος της ημέρας) τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί στο σύνολο της επικράτειας. Δεν θα σταθώ στις περιοχές που θα βρέξει, διότι αυτό θα συμβεί σχεδόν παντού, θα σταθώ στις περιοχές που οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι πολύ ισχυρές και ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των παρακάτω νομών ή διαμερισμάτων λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού που θα δεχθούν :

Κεντρικού και Νότιου Ιόνιου (συμπεριλαμβάνεται και η Κεφαλονιά)

Αχαίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας

Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αττικής

Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας

Δυτικής και Κεντρικής Κρήτης (ιδιαιτέρως στα νότια του νησιού)

Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας

Κυκλάδες

Δωδεκάνησα

Ασφαλώς θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες κατα τόπους θα είναι μάλιστα και πολύ πυκνές αλλά αυτό θα συμβεί κυρίως το πρωί εως και τις προ-μεσημβρινές ώρες διότι λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι τα χιόνια πια θα περιορίζονται στα ορεινά και εν συνεχεία στις βουνοκορφές.

Προσοχή και στις χιονοπτώσεις λοιπόν, οπου θα εκδηλωθούν πάνω απο τα αναγραφόμενα υψόμετρα:

Ήπειρος, απο τα 500 μέτρα

Δυτική Μακεδονιά, απο τα 350 μέτρα

Δυτική Θεσσαλίας, απο τα 450 μέτρα (στο Πήλιο εξασθενημένα φαινόμενα πάνω απο τα 950 μέτρα)

Δυτική και Κεντρική Στερεά, απο τα 1000 μέτρα

Κεντρική Μακεδονία, απο τα 500 μέτρα

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απο τα 500 μέτρα στις βορειότερες περιοχές (απο τα 850 μέτρα στις νοτιότερες)

Κρήτης, απο τα 1500 μέτρα (κυρίως στα Δυτικά και Κεντρικά τμήματα του νησιού)

Όμως δείξτε προσοχή, διότι στις βόρειες περιοχές των νομών Ξάνθης, ροδόπης και Έβρου θα χιονίσει ακόμη και στα πεδινά προς το απόγευμα της Τρίτης.

Απο το Σαββατοκύριακο νέος κύκλος βροχών με μεγάλη ραγδαιότητα έρχεται να επηρεάσει την χώρα μας, μεταβολή της οποίας στοιχεία θα δώσω στα επόμενα άρθρα
μου.
πηγή http://thivagr.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου