Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Διημερίδα «Το Ταξίδι της συνεργασίας…» - Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας, 2 χρόνια μετά








Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει διημερίδα
με τίτλο «Το Ταξίδι της συνεργασίας…» - Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας, 2 χρόνια μετά, στην αίθουσα του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, Σαλώνων 29 στην Άμφισσα.
Η πρώτη ημέρα της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου, ώρες 18:00 - 21:00 και η δεύτερη μέρα το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ώρες 10:30 - 13.:30.
Στόχος της συγκεκριμένης διημερίδας είναι η ανταλλαγή απόψεων για τη σημασία που έχει η συνεργασία και συμμετοχή των φορέων και συλλόγων της κοινότητας στην υλοποίηση κοινών δράσεων όπως αυτή βιώθηκε τα τελευταία 2 χρόνια, τα οφέλη που έχει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας και την προαγωγή της ψυχικής υγείας αυτής αλλά και τις δυσκολίες που πιθανώς προκύπτουν. Μέσα από τις αρχές της συστημικής προσέγγισης και τη βιωματική διεργασία θα γίνει μια προσπάθεια να αφουγκραστούμε μαζί τις ανάγκες κάθε ομάδας και να περάσουμε το πλαίσιο της συνεργασίας μας σε ένα επόμενο στάδιο.
Η διημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2265022924 και 2265023222, email: omadaergou.fok@gmail.com
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου