Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας

Εξουδετερώθηκε από συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη με το ταχυδρομείο σήμερα το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας. Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε κατασκευαστεί με σκοπό να υπάρξουν θύματα.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκύπτει ότι ο μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο που είχαν αφαιρεθεί οι σελίδες και αποτελούνταν από περίπου 600 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ μέσα στην οποία υπήρχαν καρφιά, βίδες και μπουλόνια. Επίσης υπήρχε πυροδοτικός μηχανισμός από πυροκροτητή, μπαταρίες και συσκευή παγίδευσης που θα πυροδοτούσαν την εκρηκτική ύλη, στην περίπτωση που κάποιος άνοιγε το βιβλίο.
Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε φάκελο με αποστολέα ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι εάν γινόταν η έκρηξη θα υπήρχαν σίγουρα νεκροί στο χώρο.
Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για εργαστηριακή έρευνα, ενώ θα γίνει σύγκριση και με αντίστοιχους παλαιότερους παγιδευμένους φακέλους, μεταξύ των οποίων και αυτόν που εστάλη στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, από την έκρηξη του οποίου είχε σκοτωθεί ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης.
Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσίας.
πηγή http://www.newsbomb.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου