Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Εξαιρείται η περιφέρεια Στερεάς από την παροχή δωρεάν internet στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Μια νέα δράση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο έρχεται να βοηθήσει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και λαμβάνουν το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου «η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες».
Και επειδή οι ομάδες του πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα κουπόνι «ψηφιακής αλληλεγγύης» που θα μπορούν να το ανταλλάξουν σε όποια επιχείρηση συνεργαστεί με τη δράση.
Θα έχουν δε τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες, να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να εκπαιδευτούν στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει σύντομα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».
Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά η Στερεά είναι εκτός αφού η συγκεκριμένη δράση προορίζεται μόνο για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.
Η περιφέρεια Στερεάς πληρώνει για άλλη μια φορά το «μάρμαρο» της Βιομηχανικής Ζώνης στα Οινόφυτα που αυξάνει κατακόρυφα το κατά κεφαλήν εισόδημα, χωρίς όμως να το καρπώνονται οι κάτοικοί της.
http://www.tabloid24.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου