Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εκδρομή σε Μετέωρα - Καλαμπάκα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών

  Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ο Σύλλογός μας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στα Μετέωρα . Ένα μαγευτικό βραχόδασος στην καρδιά των Βαλκανίων, που προσελκύει έντονα την προσοχή κάθε επισκέπτη.


  Οι παράδοξοι και μοναδικοί στον κόσμο σχηματισμοί μοιάζουν να λαξεύτηκαν από ανθρώπινο χέρι. Κι όμως, η διάταξή τους και η θέση τους αποτελούν φυσική γεωλογική εξέλιξη.
  Σαν όνομα και περιοχή, άρχισαν να γίνονται γνωστά περίπου από τον 10ο αιώνα , αφότου ευσεβείς μοναχοί ανήγειραν σε αυτά μονές που τις ονόμασαν Μετέωρα, δηλαδή μοναστήρια που υψώνονται πάνω από την γη και κρέμονται από τον αέρα, είναι δηλαδή μετέωρα.


Τα Μετέωρα από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.








Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων – Μουσείο Μανιταριών φιλοξενεί πάνω από 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες είδη μανιταριών. Ο τρόπος παρουσίασης των ζώων και των μανιταριών γίνεται μέσα από διοράματα, στα οποία υπάρχει προσομοίωση του χώρου που διαβιούν (βουνό, πεδιάδα, αλπική ζώνη και ποτάμια).  Οι πληροφορίες που παρέχονται, αναδεικνύουν του κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε οικοσύστημα, με απώτερο στόχο την όξυνση των περιβαλλοντικών ευαισθησιών των επισκεπτών.


 Πρόγραμμα Εκδρομής

 Αναχώρηση στις 7:00 π.μ. από Κίρρα, ενδιάμεση στάση για σνακ ή καφεδάκι. Επόμενή μας στάση θα είναι τα Μετέωρα όπου θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Μετέωρο και την Μονή Αγ. Στεφάνου. Το Μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στην Καλαμπάκα για φαγητό και τσιπουράκι. Στις 16:00 επίσκεψη στο μουσείο Μανιταριών. Η ξενάγηση διαρκεί από μισή έως 1 ώρα ( η επίσκεψη είναι προαιρετική, η τιμή εισιτηρίου για το μουσείο 4 οι ενήλικές,& παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν). Αναχώρηση για Ιτέα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο.
Κόστος εκδρομής 15 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου