Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Κώστας Γκελαούζος στην πρώτη θέση του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου, με νέο ρεκόρ!

 Ο αμφισσιώτης Κώστας Γκελαούζος βρέθηκε στην πρώτη θέση του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Θυμηθείτε την πρόσφατη επιτυχία του αθλητή στον Κλασσικό Μαραθώνιο τον περασμένο Νοέμβριο: Ο Κώστας Γκελαούζος νικητής στον Κλασσικό Μαραθώνιο 10χλμ


Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ:
Δύο νέα ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο από τον Κώστα Γκελαούζο και την Ράνια Ρεμπούλη και περισσότεροι από 17.000 δρομείς που μετέτρεψαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε ένα ποτάμι γεμάτο ενέργεια, θέληση, αντοχή και πίστη στις αξίες του δρομικού κινήματος. Σύμμαχος του 5ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας αναδείχθηκε και ο καιρός για τη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ, της Περιφέρειας Αττικής και κύριους χορηγούς την BMW Hellas και την Aegean.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, περισσότερες από 120 οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά, βρέθηκαν πλάι με σπουδαίους Έλληνες αθλητές και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στους αγώνες των 3 χλμ και 5 χλμ και βεβαίως στον Ημιμαραθώνιο, ενώ το παράδειγμα για το πόσα μπορεί να πετύχει κάποιος όταν θέλει έδωσαν οι συμμετέχοντας στον αγώνα του 1 χλμ για ΑΜΕΑ και Special Olympics.
Την εκκίνηση στον αγώνα των 21,1 χλμ έδωσαν ακριβώς στις 9.00, επί της λεωφόρου Αμαλίας ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστος Τεντόμας και ακολούθησε η εκκίνηση των 3χλμ από το ίδιο σημείο 20 λεπτά αργότερα, την οποία έδωσαν ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Σπύρος Πάντζας και ο πρόεδρος του Ζαππείου Γιώργος Χρήστου. Στις 9.50 ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι δρομείς ΑΜΕΑ και Special Olympics από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο φετινός, 5ος Ημιμαραθώνιος, είχε και ένα επιπλέον ενδιαφέρον αγωνιστικά καθώς οι δύο πρώτοι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου, που διεξήχθη ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.
Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1,08,35 κάνοντας ρεκόρ διαδρομής, νίκη που του δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Βροντάδου Χίου με χρόνο 1.09.27 και στην τρίτη ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1.09.34

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου